Membres del grup

El nostre grup de 3rB esta format per:
-Cristian Boyano
-Saliha Bouhasfour
-Oualid Hssaini
-"Anabel Ballo"

EXERCICI1 (Geografia)

Author: Saliha / Etiquetes de comentaris:


1-
a) Localitza al mapa les zones on hi ha més espais naturals protegits a Catalunya. Quins són els més importants?

Els espais naturals protegits més importants estan marcats amb el colors que es troben a la llegenda.
El color taronja equival a Parc Nacional, el color verd és Parc Nacional, el color rosa és igual a Paratge Natural d'Interés Nacional, el color groc equival a Reserva Natural,i finalment el color blau és igual a Reserva Marina que estaria lligada amb el Paratge d'Interés Nacional.


b)La Generalitat ha adoptat ha adoptat diverses mesures per a la protecció i conservació dels espais naturals.

- PEIN: aquestes sigles signifiquen Pla d'Espais d'Interès Natural, va ser aprovat l'any 1992

- Es divideixen en:
1.
Parcs Nacionals: consisteix en un territori extens on no es pot desenvolupar cap activitat d'explotació dels seus recursos naturals.
2.
Parcs Naturals: és un territori d'extensió molt variable on es permet el desenvolupament d'activitats econòmiques amb la conservació dels valors naturals.
3.
Paratges Naturals d'Interès Nacional: consisteix en un territori d'extensió mitjana o reduïda que es caracteritza perles activitats que s'hi fan. S'han de limitar usos per la conservació del paisatge.
4.
Reserves Naturals:és un territori de poca extensió, però amb alt interès científic, amb accés restringit. La seva finalitat és la de conservar els seus ecosistemes naturals.

c)Per què creus que s'ha declarat àrea protegida
el Cap de Creus? Aquesta zona quina categoria d'epai natural correspon?

Perquè hi havia fauna i flora fa 450 milions d' anys i encara segueix com abans perquè els humans no hi han intervengut .

El cap de creus des de el 1984 és parc natural.

d) Busca informació sobre el tipus de vegetació i fauna habita i la seva importància.
- Parc Nacional: en vegetació podem trobar el roure, el freixer, el faig, el pi i/o boix. I d'animals trobem perdiu blanca, l'àguila daurada, el trencalòs, la mellarenga, la merla, la daina, el cabriol, el tritó, la granota, alguna serp, i la truita.
- Parc Natural: podem trober conrreus, arbres fruiters,canyissars i jonquers, en la fauna destaquen el bec d'alena, l'espulgabous,la xarxeta, l'ànec de cullerot, el mussol, l'anguila, el bernat pescaire.
- Paratge Natural d'Interés Nacional: inclou el grèvol, el teix, estepa blanca i negre, la tortuga mediterrània és molt coneguda.
- Reserva Natural: en la vegetació destaquen estepes, margarites, i joncs. En la fauna resalten animals nocturns, gilla grisa, ocells com el ocell carpinter, hi ha sargantanes, serps,camaleons...

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Video de la guerra civil española